Phase 2 en visum

Zo, nu dan maar even een bericht over hoe fase twee nu daadwerkelijk gaat, in plaats van alleen maar de test 2 resultaten.

Zoals in mijn vorige bericht te zien is zijn er in deze fase vooral wat meer praktijkgerichte vakken die we behandelen. Vooral vakken als Flight Planning en Mass & Balance vind ik leuk. Air Law daarentegen is niet leuk, het is dom feitjes stampen (hoeveel mijl moet er tussen twee vliegtuigen zitten in welke fase van de vlucht enz…). Verder zijn er vakken als Performance (klimsnelheden, landingsafstanden enz..), Operational Procedures (wanneer moet je wat doen), General Navigation (navigeren over de aarde) en Radio Navigation (alles over bakens).

Over twee en een halve week hebben we alweer School Finals 2 en dan moeten we allemaal klaar zijn voor de laatste zit, de JAR’s. Fase 2 is een maand korter, en alhoewel er wat betreft stof iets minder te doen is, moet het tempo wederom flink omhoog. Gelukkig is het einde in zicht, en de resultaten van Test 2 geven hoop op een goede afloop, en “New Year in Vegas”. Als ik alles haal zal ik 29 december met mijn klasgenoten richting Arizona tev vliegen.

Verder ben ik afgelopen vrijdag samen met de klas naar de Amerikaanse ambassade in London geweest om mijn visum aan te vragen. Nadat mijn formulieren door 5 verschillende controles waren geweest en ik een aantal vragen had beantwoord kreeg ik “your visa has been approved” te horen.

Zoals gezegd heb ik over een dikke twee weken weer School Finals, tegen die tijd dus weer een berichtje met (hopenlijk goede) resultaten.

This entry was posted in Opleiding, Oxford and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Phase 2 en visum

  1. Elly & Marten ( moeder en vader Luc) says:

    Succes Jan de komende weken met de voorbereidingen. Zal wel een hele belevenis zijn in Vegas met de jaarwisseling!

  2. Nils says:

    Lekker bezig ouwe, nog een klein stukkie en dan zijn we d’r 😀
    Ik ruik de BBQ en AVGAS al hehe.

    Ciao Nils

Leave a Reply