Einde week 2

Zo, de eerste volledige lesweek is ten einde, en het tempo zit er al lekker in. Vakken als piston engines, principles of flight, meteorology en DC electrics hebben de revue gepasseerd (en meer). In totaal hebben we al 475 pagina’s behandeld, een heel ander tempo als op de hogeschool 🙂 .

Lesdagen zijn van 8.40 tot 16.20 inclusief 2 pauzes, 6 lessen zijn verspreid over deze uren. Het lastige is vooral het continue switchen van onderwerp. Ben je het eerste uur bezig met het het begrijpen van stroomdiagrammen, wordt je het tweede uur onderwezen in hydraulica om vervolgens door te gaan naar aerodynamica. Er is erg veel te doen op een dag, en in de avond moet het allemaal herhaald worden en eerder behandelde stof bijgehouden.
De theorie is wel erg “leuk”, in de zin dat dit zeker iets is wat ik wil leren. Bij de colleges op de Hogeschool Rotterdam had ik dit gevoel niet altijd… Gelukkig maken de instructeurs de lessen heel erg interessant, met zeer regelmatig een grapje ertussendoor of een ervaring die ze zelf hebben gehad tijdens hun huidige of vroegere vliegcarrieres.

Gisteravond (vrijdagavond dus) zijn een aantal klasgenoten weer richting Oxford geweest. Ikzelf had daar niet zo’n zin in, en ben in Langford Hall gebleven met een aantal anderen. We hebben mijn laptop op de grote tv aangesloten en hebben daar Flight Simulator gespeeld. Wat wel grappig was dat we de geleerde theorie terug konden zien in Flight Simulator en daarmee dus gelijk een stuk van de “revision” hadden gedaan die we anders op onze kamers hadden moeten doen 🙂 , zeker een leuke besteding van de vrijdagavond!

Verder heb ik eigenlijk niet zo veel te melden, het ritme is zo’n beetje: slapen, college, pauze, eten, leren, slapen. Af en toe een variatie ertussendoor zoals de sportschool en boodschappen doen, maar mijn ritme voor de komende tijd lijkt redelijk vast te staan. Tot de volgende keer weer 🙂 .

This entry was posted in Opleiding, Oxford and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply