Einde week 1

Na een week stilte op mijn weblog dan nu een bericht van hoe het hier is. Aangezien ik na mijn “aankomst” post niks meer heb geplaatst, maar even een recap van de afgelopen week.

Bij aankomst hier in Langford Hall (de studenten kamers) hebben we eerst onze bagage naar binnen gesleept en in de kamer gezet. Na een uurtje zijn we toen door een medewerker van Customer Services naar Kidlington gebracht (het plaatsje het dichtst bij het vliegveld), om even een broodje te eten en wat inkopen te doen. Mijn eerste aanwinst was een stomer, waar ik al heel wat in heb gestoomd inmiddels. “Koken” is niet toegestaan op onze kamers (officieel dan), dus er moeten wat eten betreft nog wat technieken ontwikkeld worden (of overgenomen van andere klassen) om hier toch enigzins gezond te eten. 6 maanden op magnetronmaaltijden ga ik niet trekken….

Vrijdagavond zijn we met een paar andere EPST klassen naar Oxford geweest om wat biertjes/cocktails te drinken in een club.

Na een zeer korte nachtrust hebben we zaterdag eigenlijk niet veel gedaan. We hebben een beetje in de “achtertuin” gezeten, oftewel het grasveldje achter onze kamers. Heel veel met andere klassen gesproken en informatie uitgewisseld. Tevens zijn we zaterdag naar Oxford geweest, om wat inkopen te doen. Ikzelf heb daar een koelkast gekocht.

Op dinsdag hadden we de eerste introductie, waarbij we ons uniform, flightbag (“pilotenkoffer” as you wish), boeken en een hoop formulieren om in te vullen kregen. Ook kregen we die dag een aantral presentaties en instructies, bijvoorbeeld hoe wij het “CBT, Computerized Base Training” gaan gebruiken.

Fotoosch!

Ik in Uniform

In uniform voor de verkeerstoren (ja ik weet dat mn stropdas te kort is, is inmiddels gefixed 😉 ).

Boeken + dvd's

14 boeken en 7 dvd's. 6 maanden en ik moet het kennen.....

Flightbag

Flightbag

   

Op woensdag begonnen dan de lessen. Hier hebben we tevens ons schema gekregen voor de gehele opleiding. Vooralsnog zijn de volgende datums voor ons vastgesteld (alle datums zijn “in de week van”):

Fase 1 (Principles of Flight, Systems, Instruments, Meteorology, Human Performance, IFR Communications, VFR Communications)
Test 1 (progressie test): 29 juni
School Finals: 17 augustus
JAR Final exam (officiële staatsexamens): 7 September
Vrij (SOSBBQ??): 14 september

Fase 2 (Airlaw, Aircraft Performace, Flight Planning, General Navigation, Radio Navigation, Operations, Mass & Balance)
Test 2: 19 october
School Finals: 30 november
JAR Final exam: 7 december
Goodyear prep (voorbereiding vliegfase): 14 december
Vrij: 21 december (woohoo, vrij met kerst)

Flying Phoenix
Vertrek: 28 december (new years in Amerika dus)
Vertrek Phoenix: 17 mei (weekje vakantie in NL)

Flying Oxford
Start Seneca training: 31 mei.
IR test: 16 augustus.

Nu is die laatste datum (IR test) enorm variabel, het ligt echt aan je eigen progressie en het weer, wat behoorlijk wat roet in het eten kan gooien. Verder is alles redelijk vast.

Na deze intro hebben 2 lessen gehad, Instruments en Theory of Flight, deze waren vooralsnog goed te doen. Avondstudie om de stof te herhalen en goed te begrijpen was echter zelfs op deze eerste dag nodig.

Op woensdag dan daadwerkelijk onze eerste volledige dag les. Het is nu nog goed te doen, maar na volgende week gaat het tempo drastich omhoog en zullen de avonden erg lang worden. Maar goed, het is maar voor een week of 26, waarvan er ook al 1 opzit, het aftellen wat dat betreft kan al beginnen 🙂 .

We hebben deze week de volgende vakken gehad: Instruments, Theory of Flight, Hydraulics, Airframes, Piston Engines, DC Electrics. We hebben verschillende vakken dubbel (of zelfs 3 keer) gehad.

Als afsluting van deze week hebben we gisteren een BBQ gehouden met een flink aantal EPST’ers. Hierna zijn we, net als vorige week, weer naar een club in Oxfod geweest.

Al met al een erg drukke week, vervelen hoef je je hier niet…

[flickr album=72157618999558882 num=10 size=Thumbnail]

This entry was posted in Opleiding, Oxford and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Einde week 1

 1. Marcello says:

  jo baasie,

  Dat pilotenpakje ziet er heftig uit hoor ;).

 2. Elsemieke says:

  jaan:D
  hoe gaatie? hier goed hoor(H) hartstikke lekker weer:)
  leuke foto’s die in et pilotenpak is vet!!!
  dikke zoen(K)

 3. Ria says:

  hoi Jan,
  Ziet er goed uit, ik wens je veel succes. Je ouders zullen trots op je zijn.
  Groetjes, Ria

Leave a Reply